Empusa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Empusa

SEVGİLERİNİZ HİÇ EKSİK OLMASIN
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Çilekli Parfe

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
derya
acemi
acemi
derya


Mesaj Sayısı : 23
Kayıt tarihi : 07/03/08

Çilekli Parfe Empty
MesajKonu: Çilekli Parfe   Çilekli Parfe EmptyPaz Mart 09 2008, 11:37

Çilekli Parfe 518
Malzemeler

100 gr margarin
300 gr krem peynir
Yarım su bardağı tozşeker
2 Su bardağı krem şanti
1 Su bardağı fındık
200 gr kuru üzüm
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım rendelenmiş limon kabuğu
250 gr çilek


Hazırlanışı

Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.
Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırın.
Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu ekleyin.
Çilekleri de ayıklayıp yıkayın.
Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Çilekleri de karışıma ekleyin.
Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın.
Karışımı kalıba boşaltın.
Bir gece buzlukta bekletin.
Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın.
Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletin.
Dilimleyip, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çilekli Parfe
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Empusa :: HOBİLER :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: