Empusa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Empusa

SEVGİLERİNİZ HİÇ EKSİK OLMASIN
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Açma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
derya
acemi
acemi
derya


Mesaj Sayısı : 23
Kayıt tarihi : 07/03/08

Açma Empty
MesajKonu: Açma   Açma EmptyPaz Mart 09 2008, 11:20

Açma Acma
Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 kahve fincanı toz şeker
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı tuz
100 g oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Hamuru açmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yumuşak margarin
3 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açalım.Yaş hamur mayasını havuzun ortasına koyalım. Sonra diğer malzemeleri koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparıp sıvı yağ ile yağladığımız zeminin üzerine hamurları yuvarlayalım. Hamuru 20 dk dinlendirdikten sonra hamurun ortasına yumuşak yağdan 1 tatlı kaşığı yağ koyup yağla beraber ince şekilde daireler açalım.Açmayı ne ile yapmak istiyorsanız (kaşar, zeytin, patates) malzemeyi içine koyup rulo şeklinde saralım. Hamuru şimit şeklinde yuvarlak yapıp bağlayalım. Yağladığımız fırın tepsisine aralıklarla dizelim. yumurta sarısını üzerine sürüp hamurun mayalanmasını bekleyelim(20 dk) Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 15-20 dk pişirelim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Açma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Empusa :: HOBİLER :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: