Empusa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Empusa

SEVGİLERİNİZ HİÇ EKSİK OLMASIN
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Karnıyarık Poğaça

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
derya
acemi
acemi
derya


Mesaj Sayısı : 23
Kayıt tarihi : 07/03/08

Karnıyarık Poğaça Empty
MesajKonu: Karnıyarık Poğaça   Karnıyarık Poğaça EmptyPaz Mart 09 2008, 10:24

Karnıyarık Poğaça Karniyarikpogaca

Malzemeler;

3 su bardağı ılık süt
200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket yaş maya(42gr)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 kg un
ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz



Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu bir leğene boşaltın ve ortasını havuz gibi açarak tuz, şeker, maya, kabartma tozu, yumurta akları sarısından ayrılarak sadece aklarını hamura ilave edilir. Ilıttığımız süt ve krema ilave edilerek hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ne kadar çok yoğurursanız hamur o kadar güzel olur. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekleyin.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletin ilk oluşturduğunuz bezeden başlayarak merdane ile açın ve ortasına iç harcından koyun ve karşılıklı olaral iki yanından bıçakla kesilerek 2 çentik atın.

Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak atılan centiğin birinin içindenkarşı taraf geçirirlerekdiğer taraftan dışarı çıkarılır iki kesiğin üst üste getirilmesi saplanır.

Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürerek önce tepside 1 saat kadar bekletin ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilıkken servis yapilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Karnıyarık Poğaça
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Empusa :: HOBİLER :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: